Forever Living Products - sve o kompaniji - Klub zdravlja-Aloe Vera

Forever Living Products – sve o kompaniji

Forever Living Products je kompanija osnovana 1978. godine u Feniksu, Arizona, Sjedinjene Američke Države i punih 40 godina se vrlo uspješno bavi proizvodnjom najčistijeg gela iz vrhunske biljke Aloe Vera.

Čovjek koji je još davne 1978.godine imao viziju jer je prepoznao sve zdravstvene dobrobiti ove biljke i njeno ljekovito dejstvo na ljudski organizam jeste i osnivač kompanije Forever Living, Rex Maughan.

Kompanija se ne nalazi na berzi, što znači da je nemoguće kupiti neke od akcija te firme jer se radi o zatvorenom akcionarskom društvu koje je u krugu samo jedne porodice – porodice Maughan, porodični biznis iza kojeg stoji Rex Maughan sa svojom porodicom, suprugom, sinovima i unucima.

Kompanija je 12 godina prije zvaničnog osnivanja, istraživala u najpoznatijim laboratorijama svijeta i uz saradnju sa stručnjacima otkrila proizvodni postpak kojim se dobija najdjelotvorniji 100% stabillizovani gel Aloa Vere koji je ubrzo nakon toga i zaštitila i patentirala.

Stručni tim Rex Maughana je želio da osmisli najkvalitetniji proizvodni proces koji bi omogućio da se sva svježina i svi hranljivi sastojci sačuvaju u ovako jednoj ljekovitoj biljci, s obzirom da je Aloa Vera jedna od najljekovitijih biljaka na svijetu.

Statistički podaci poslovnog uspjeha Kompanije Forever Living Products

U svojoj viziji da proizvedu najčistiji i najljekovitiji nectar od Aloa Vere, Kompanija Forever je i uspjela, a dokaz tome je statistika koja potvrđuje da su danas 10 miliona ljudi poslovni partneri kompanije i rade na širenju i plasiranju proizvoda širom svijeta, a dok se broj zadovoljnih kupaca procjenjuje na preko 100 miliona.

Za ovih 40 godina plasirali su svoje proizvode u preko 160 zemalja svijeta, na svim kontinentima, što samo govori o kvalitetu i sigurnosti proizvoda jer da bi se našli na teritoriji svih tih zemalja, svaki od proizvoda kompanije Forever Living Products je morao proći procjenu kvaliteta svih institucija i Ministarstava zdravlja svh 160 zemalja.

Godišnji prihod im je oko 2,6 milijarde $ od kojih se 1,5 milijardi $ dalje investira u proširivanje proizvodnih kapaciteta, što znači da jedna polovina prihoda se dalje reinvestira u nova istaživanja, razvoj, modernizaciju proizvodnje. Skoro svake godine kompanija plasira neke nove proizvode jer konstantno prate tržište i njegov razvoj. Imaju preko 100 miliona zadovoljnih korisnika i saradnika.

Složićete se sa nama da većina proizvoda koja se proizvode kod nas ili negdje u regionu, ne bi mogli proći provjeru i ministarstva zdravlja npr.jedne Švajcarske ili Njemačke. Iz ovih razloga je jasno zaključiti da se radi o svjetskim proizvodima na našem tržištu.

Još jedna činjenica koja govori u prilog navedenim brojkama je i to da je u Americi Forever Living Products zauzeo visoko 6.mjesto na listi kompanija sa najdinamičnijim razvojem u konkurenciji od 500 drugih kompanija.
Ono što je takođe posebno važno istaći je činjenica da kompanija nema apsolutno nikakva zaduženja, bez ijednog kredita je sa samostalnim i stabilnim finansijama.

Proizvodni proces Forever Living kompanije

Forever se bavi i uzgajanjem i berbom, a onda i preradom, proizvodnjom i distribucijom, te je cjelokupni proizvodni proces u rukama Forevera. Iz tog razloga se naglašava da se radi o proizvodima vrhunskog kvaliteta koji su uvijek dostupni na tržištu.
Zajedno sa svojim timom je krenuo sa uzgojem. Osnovao je kompaniju u Arizoni, a sa uzgojem ove biljke je najprije započeo u Teksasu što se nije pokazalo baš uspješnim jer je jedne godine došlo do smrzavanja cijelog uzgoja na plantažama.

 

Taj period je bio zaista izazovan i bilo je upitno da li će se kompanija oporaviti, ali zahvaljujući snazi i viziji osnivača Rex Maughan, uspjeli su ponovo otpočeti sa novim uzgojem na novim plantažama, ali ovog puta u Dominikanskoj Republici gdje se i danas nalazi najveći broj plantaža. Nakon dužeg istraživanja, menadžment kompanije je odlučio da to bude Dominikanska republika jer ova biljka može rasti samo u određenim uslovima. Klimatski uslovi su tu idealni za rast Aloa Vere jer klima tu mora biti topla i vrlo suva sa godišnjom temperaturom u prosjeku višom od 20 celzijevih stepeni i sa minimalnim padavinama u toku godine. Trenutno plantaže posjeduju i u dolini Rio Grande, Mexiku i Dominikanskoj republici.

Plantaže se prostiru na 12 miliona hektara površine i ono što je izuzetno važno je da je u vazdušnom prostoru iznad plantaža zabranjeno preletanje aviona jer kompanija već godinama plaća “no-fly zonu” kako se ne bi izduvnim gasovima narušio kvalitet Aloa Vere koju oni uzgajaju. Na plantažama se takođe koriste traktori na elektronski pogon upravo da ne bi došlo do zagađivanja vještačkim gasovima iz vazduha.

Kako bi Aloa Vera bila vrhunskog kvaliteta, neophodno je voditi posebno računa o zemljištu na kojem se uzgaja kako Aloa Vera ne bi došla u dodira sa veštačkim otrovima i pesticidima.

Kako dobiti čisti Aloe Vera gel

Zahvaljujući rezultatima najnovijih istraživanja, Kompanija Forever Living Products je u svoj proizvodni proces osmislila da se fizičkim putem izdvaja izvanredan ljekoviti gel iz unutrašnjeg dijela biljke, skidajući spoljašnji zaštitni sloj lista, (koji se koristi kao jedino đubrivo na plantažama Aloe). Osnovu proizvoda FLP-a čini Aloe Vera gel, koji ne sadrži aloin (izuzetno opasnu materiju koja se nalazi u zelenom dijelu lista) kao ni ekstrakte aloina. Zeleni dio biljke se ne upotrebljava već samo središnji-želatinasti dio, biljke !

Da bi se sačuvala sva nutritivna i ljekovita svojstva ove biljke, neophodno je da se u roku od 2h od branja sipa gel u ambalažu kako ne bi izgubio na kvalitetu. Kako bi se obezbjedila brzina u tehnologiji procesa dobijanja nutritivno bogatog gela, na plantažama se i nalaze prostorije za preradu lišća.

Aloa Vera je jedan veliki kaktus i njoj je potrebno da raste 4 do 5 godina kako bi dostigla veličinu u kojoj ima punu hranljivu vrijednost, te je stoga izuzetno bitno u kakvim uslovima raste i šta sve crpi iz zemlje u kojoj raste, kao i iz vazduha ispod kojeg se uzgaja. Bere se ručno i u njenom rastu se ne koriste nikakvi vještačka đubriva ili pesticidi.

Distributivni centri u svim zemljama svijeta u kojima su plasirali svoje proizvode pripadaju Foreveru i zahvaljujući tom kvalitetnom, patentiranom i zatvorenom procesu proizvodnje, dobijamo najkvalitetnije proizvode od Aloa Vere.

Zašto izabrati proizvode kompanije Forever Living

1. Kompanija Forever Living Products proizvodi najjčisti gel Aloa Vera;
2. Uzgajivač broj 1 u svijetu i posjeduju zaokruženi cjelokupni i patentirani proizvodni proces;
3. Posjeduju svoje plantaže i na taj način doprinose njenom što kvalitetnijem rastu;
4. Ručno se bere i koristi se samo gel;
5. Posjeduju 67% proizvodnje Aloa Vera, a ostali samo 33%
6. Na tržištu izuzetno uspješno traju već punih 40 godina;
7. Proizvode plasiraju u 160 zemalja svijeta i za svaku zemlju svijeta su dobili odobrenje Ministarstva zdravlja te zemlje;
8. Preko 100 miliona zadovoljnih korisnika;
9. Posjeduju sve zvanične sertifikate;
10. Tim stručnjaka koji radi u njihovim laboratorijama na istraživanjima i

Kompanija Forever Living Products svake godine investira i ponovo sadi 50 miliona biljaka Aloa Vera na svojim plantažama. A poznavajući činjenicu da samo 20 biljki Aloa Vera mjenjaju jedno drvo pretvarajući jednake količine ugljendioksida u kiseonik u jednom mjesecu, što bi značilo da ove biljke na njihovim plantažama u svom rastu mjesečno pročiste 100 hiljada tona ugljen dioksida, daje na još većem značaju ovoj kompaniji jer jako mnogo doprinosi zaštiti čovjekove okoline i to rade kontinuirano i efikasno.

 

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Komentiranje je zatvoreno.