Aloe Vera i liječenje bolesti - Klub zdravlja-Aloe Vera

Aloe Vera i liječenje bolesti

Ako su ljekovite biljke prirodni lijekovi, onda se za Aloe Vera ističe da je prirodna apoteka, tako, a zašto je to tako,…. pročitajte u tekstu koji dijelimo sa vama.

Aloe Vera prirodna apoteka

Aloe Vera je prepuna vitamina i minerala i to: A, B1, B2, B3, B6, B12, C i E, magnezij, kalcij, željezo, cink, selen, kloin i kalij. Bogata je aminokiselinama, ima izuzetnu ulogu u alkalizaciji tijela, a polisaharidi i antioksidansi u ovoj biljci jačaju imunitet cjelokupnog organizma.
Zaista su brojni benefiti koje dobijamo koristeći Aloe Vera gel i o tome bi se moglo jako mnogo napisati. Pa pomislite samo, 240 neophodnih elemenata za organizam! Svaki od njih ima dejstvo na neke aspekte, organe, poteškoće. Ali evo, izdvojiću neke koji su, po našem mišljenju, jako bitni:

Aloe Vera i Kožna Oboljenja

Efikasnost Aloje vere kod liječenja kožnih oboljenja se objašnjava i njenom sposobnošću da duboko prodire kroz sve slojeve kože. Izvanredno djeluje na zarastanje rana i opekotina, a posebno radijacijskih. Otklanja ekceme, psorijazu, alergijski svrab, pege, itd. Povećava efikasnost farmaceutskih preparata. Imajući u vidu njene izvanredne bioregenerativne sposobnosti, nema kozmetićkog preparata koji se ne sadrži Aloe Veru.

Aloe Vera ublažava bol i smanjuje upalu, uklanja odumrle ćelije i stimuliše rast novih ćelija podmlađuje kožu. Podstiče proizvodnju kolagena i elastina. Smanjuje i otklanja ožiljke. Skraćuje vrijeme zarastanja rana i ubrzava oporavak. Najbolji rezultati se postižu istovremenim korišćenjem Aloe Vera Gel napitka i Aloe Vera krema.

Aloe Vera za Varenje

Najveću ljekovitu djeletvornost Aloe Vera ima u gastrointestinalonm traktu (organima za varenje) kad se redovno koristi kao napitak u obliku čistog Aloe Vera Gela.
Normalizuje varenje, absorpciju i eliminaciju, reguliše pH vrijednost želudca i spriječava niz oboljenja koja nastaju kao posljedica poremećaja. Vrši ulogu pufera i otklanja gorušicu. Pomaže održavanje zdrave crijevne flore. Čisti i reguliše funkciju tankog i debelog crijeva. Normalizuje stolicu i otklanja hemoroide. Otklanja upalne procese cijelog digestivnog trakta.

Aloe Vera u svom sastavu ima i saponine koji predstavljaju prirodne “čistače” sa antiseptičnim svojstvima delujući kao izuzetan, prirodni, čistać organizma.

Kratko rečeno, Aloе Vera svojim djelovanjem na organe za varenje omogućava normalan rad i ishranu svih ostalih organa tijela, čime se može objasniti poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja i smanjenje umora i iscrpljenosti organizma. Brojne publikacije govore o ljekovitom djelovanju Aloe Vere na organe za varenje. Jedna od tih je i Effect Of Orally Consumed Aloe Vera Juice On Gastrointestinal Function In Normal Humans, Dr. Jeffrey Bland, Prevention 1985.

Aloe Vera i Diabetes (Šećerna bolest)

Diabetes tip dva, koji se najčešće sreće kod odraslih, uglavnom je posljedica savremenog načina života i zadnjih godina bilježi enormni porast broja oboljelih. Emodin je aktivni sastojak u Aloa Veri koji ima hipoglikemijska svojstva, a ova biljka Ona također sadrži dvije vrste vlakana – sluz i Glucomannan – koji, osim što uzrokuju osjećaj sitosti, pomažu regulisati apsorpciju šećera.

Sa druge strane, bogata je fruktozom, što je oblik šećera koji se nalazi u povrću i apsorbuje se polako što takođe sprečava hiperglikemiju. O odličnom uticaju Aloe Vere na diabetes tip dva govore i brojne stručne i naučne publikacije, na primjer: Anti-Diabetic Activity of Aloe Vera Liquid Juice, I. Clinical Trial in New Cases of Diabetes Mellitus, N et al., Phytomedicine 1996, 3: 241-243.

O izuzetnom uticaju Aloe Vere na dijabetes potvrđuju i razne studije i istraživanja The International Aloe Science Council

Aloe Vera i Kardiovaskularni Sistem

Aloe Vera pokazuje povoljne efekte kod kardiovaskularnih problema. Pomaže smanjenje holesterola i regulisanje krvnog pritiska. Smanjuje učestalost napada angine pektoris. Popravlja opšte stanje organizma. Ono što je izuzetno bitno istaknuti je da korištenje čistog soka Aloa Vera gela preventivno djeluje kod rizičnih grupa kako bi se spriječio nastanak kardiovaskularnih oboljenja.
Studija objavljena: Prevention of Atheromatous Heart Disease, Agarwal, O. P., Angiology, 1985, 36(8) 485-492.

Aloe Vera i Artritis

Do pre nekoliko decenija, atritis se smatrao degenerativnom bolešću starijih. Ono što zabrinjava jeste da se artrtritis zadnjih godina sve više javlja kod mlađe populacije (dječji artritis). Aloe Vera vrlo uspješno djeluje kod artritisa kako preventivno tako i kurativno. Mnogi autori predpostavljaju da djeluje poput steroida, ali bez nus pojava. Jednako je efikasna kod reumatoidnog i osteo-artritisa kao i kod osteoporoze.

Giberelin djeluje anti-zapaljenski i anti-edematozno kod svih upala u organizmu. Zapaženo je njegovo dejstvo kod upale zglobova. Nasuprot vještačkim lijekovima koji imaju isti efekat, Giberelin stimuliše sintezu proteina u DNK – RNK sistem ćelijama smanjujući edeme. Dejstvo ne izostaje kod dijabetesa ili kardiovaskularnih bolesti.
Kod sportskih povreda skraćuje vrijeme oporavka bez obzira da li se radi o povredama mišićnog tkiva, iščašenjima, istegnućima ili povredama tetiva.

Izuzetno uspješni rezultati u otklanjanju artritisa se postižu istovremenom upotrebom Aloe Vera Gel napitka sa dodatkom Glukozamina hondroitina i MSM-a (Forever Freedom) i Heath Losiona a za spoljnu upotrebu.

Aloe Vera i Imunitet

Imunološki efekti Aloe Vera su bili poznati mnogo ranije nego sto su imunobiolozi pokušali da objasne njeno “imunostimulatorno” i “imunomodulatorno” dejstvo. Priroda krije rješenje svih problema koje nam je zadala, ali ih traba pronaći. Redovna upotreba Aloe vera Gel napitka ima izvanredno dejstvo na povećanje imuniteta. Istovremeno se poboljšava i opšte psiho-fizičko stanje organizma. Ako se zna da Aloja vera djeluje antimikrobno, antiinflamatorno, antialergijski, antitumorski i imunostimulatorno, ni malo ne čudi njen izuzetan uticaj na imunitet.

U Japanu (zemlja sa najvećom potrošnjom Aloe Vere) su ustanovili da dnevne doze Aloe Vere mogu spriječiti oboljenje pušača od raka pluća (Japanese Juornal of Cancer Research, Okinawa).

Pročitajte još kako odabrati kvalitetnu Aloe Veru 

Aloe Vera u Ginekologiji

Miomi na materici i ciste na jajnicima su dosta česta pojava, posebno kod žena u trećoj i četvrtoj deceniji života. Zvanična medicina to obično rješava hiruškim putem. Mnogi svjetski ljekari, iznoseći iskustva iz sopstvene prakse, navode slučajeve potpunog nestanka mioma i smanjenja ili potpunog nestanka mioma na materici, nakon upotrebe Aloe Vera gela u kombinaciji sa još nekim FLP proizvodima. Hronična upala jajnika, ranica na grliću materice, nestaje upotrebom Aloe Vera gela u kombinaciji sa lokalnom primjenom jos nekih FLP proizvoda.

Aloe Vera sadrži u svom sastavu anti mikrobna sredstva i veoma uspješno otklanja razne vrste vaginalnih infekcija kao što su : Bakterijskih. Virusnih, Gljivičnih i Kvasnih (Herpesi, Candida, Trihomonas itd). Dr. Robert Picker iz Kalifornije, navodi da Aloe Vera veoma uspješno SPRIJEČAVA i OTKLANJA razne vrste genitalnih herpesa, koji ima epidemiološke razmjere. Zahavljujući anti inflamatornim osobinama pomaže kod raznih ginekolških upala.

Aloe Vera u Urologiji

Razne infekcije urinarnog trakta se mogu uspješno sanirati, upotrebom Aloe Berry Nectara, koji nije ništa drugo do čisti Aloe Vera gel sa dodatkom sokova borovnice i jabuke. Isti se koristi i kod tretmana bolesti prostate, uključujuci i maligna oboljenja.. Vozači kamiona, dugoprugaši koji za volanom provode 10-16 sati dnevno, spadaju u vrlo visoko rizičnu grupu obolenja raka prostate.

Aloe Vera i Sterilitet

U mnoge domove Aloe Vera je unjela radost dolaska zdravih i normalnih beba. Brojna iskustva doktora iz cijelog svijeta, kao i iz naše zemlje govore o uspješnom liječenju steriliteta neplodnih parova. Sve bebe koje su ugledale svijet zahvaljujuci Aloe Veri, su zdrave i normalne i lijepo napreduju Najbolji rezultati se postižu u kombinaciji Aloe Vera Gel ili Berry Nectar sa istovremenom upotrebom pčelinjih proizvoda i još nekih dodataka ishrani.

Aloe Vera u Pedijatriji

Proizvodi na bazi stabilizovanog Aloe Vera gela su idealna sredstva za njegu dijece svih uzrasta. Grčevi u stomačiću, crvenilo od pelena, upale ušiju, zapušen nosić, kašalj, ujedi insekata, spoljne infekcije, razne povrede, opekotine, ekcemi, stomačne infekcije, anemije itd. Možda najvažnije od svega je poboljšanje IMUNITETA. Sa samo nekoliko proizvoda koje bi svaka porodica sa dijecom trebala imati u kući. mogu se izbjeći velike nevolje.

Aloe Vera u Stomatologiji

Dentalna upotreba Aloe Vere je mnogostruka jer povećava odbramdbene mehanizme i ekstremno je efikasna u tretmanu bolesti desni usne duplje. Kao snažan antiseptik pogodna za tretman “džepova” zahvaljujući antifungicidnim i antibakteriskim osobinama redukuje inflamatorne iritacije. Oslobađa svih neprijatnosti uzrokovanih upotrebom proteza. U oralnoj hirurgiji nezamenjiva pomoć, tvrde oralni hirurzi. Zaustavlja krvarenje, spriječava infekcije, ublažava bol, regeneriše tkivo i tako mnogostruko ubrzava ozdravljenje.

Dr. Timothy E. Moore, (Oklahoma) je tokom 14 godina, tretirao Aloe Vera proizvodima, preko 6.000 pacijenata. On iznosi činjenice i dokaze o izvanrednim rezultatima primjene: Na mjestu izvršene periodontalne operacije, na mjestu ekstrakcije, kod paradentoze i gingivitisa. Kod raznih oblika oralnih bolesti, hronične prirode. Olakšanja donosi čak i pacijentima oboljelim od AIDS i Leukemije (Aloja vera Gel, Aloe First, Activator, Aloe Gelly).

Aloe Vera i Endokrini Sistem

Dr. Deepak Chopra, endokrinolog najčešće ističe ” Tijelo je polje molekula, um je polje ideja. Gdje god krenu misli, idu i molekule.” To znači tijelo i um su nerazdvojna cjelina koja čini ljudsko biće. Na svaku misao, svaku emociju endokrini sistem različito reaguje. Sve sto nam se događa ima direktnog odraza na biohemijske procese endokrinih žljezda.

Savremeni način života obiluje: Nezdravom ishranom, učestalim stresom, nezdravim snom, preteranom upotrebom lekova, sve zagađenijom životnom sredinom. Sve to uzima danak blagodetima koje nam pruža tehnoliški razvoj. Akumulacija toksina u našem sistemu ubrzava starenje. Koliko puta smo sreli “starca” u tridesetim i “mladića” u sedamdesetim? Iskustva miliona korisnika Aloja vera Gela, širom sveta potvrđuju da Aloja vera vrši detoksikaciju i dovodi u ravnotežu ceo endokrini sistem Izvanredno efikasnom se pokazala kod disfunkcije TIROIDNE žlezde. Naučne studije potvrdjuju da Aloja vera podstiče prirodno oslobađanje melatonina, hormona veoma važnog za imuni sistem i zdrav san. Aloja vera takođe uspešno otklanja hormonalne poremećaje i neprijatnosti za vreme menopauze kod žena.

Sve ovo izneseno u ovom tekstu je najkraće objašnjenje njenog ljekovitog djelovanja na sve funkcije našeg tijela. Sve ove činjenice su nastale na osnovu iskustva stručnjaka koje su svojim pacijentima savjetovali upotrebu čistog Aloe Vera gela, a ova iskusta je nauka potvrdila.

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Komentiranje je zatvoreno.