Aloe Vera gel kao lijek - Klub zdravlja-Aloe Vera

Aloe Vera gel kao lijek

Aloe vera gel kao lijek “ZLATNA TEČNOST U ŽUTOJ BOCI” 

Forever Aloe Vera gel je u tečnom obliku i u tečnosti su vidljivi komadići gela. Jedini od svih koje se nude na tržištu, Forever Aloe Vera gel sadrži čak 99,7% čistog gela iz srži biljke Aloe Vera Barbadensis Miller. Preostali procenat sadržaja od 0,03% čini ekstrakt papaje pomoću kojeg se gel stabilizuje.

Šta znači “stabilizuje”?

Obzirom da je potpuno prirodnog sastava (u aloe vera gel se ne dodaju konzervansi niti bilo kakav drugi sastojak koji bi poremetilo njen prirodni sastav), bilo je potrebno dodati još jedan prirodni sastojak neke biljke koji će gel održavati svježim.

Ono što je kompanija Forever željela postići je bilo da krajnji korisnik gdje god da se nalazi može da konzumira svjež i potpuno prirodan Aloe Vera gel, baš kao da konzumirate gel iz tek ubranog lista Aloe Vere. Kompanija nakon dugogodišnjeg istraživanja otkrila da se prirodna stabilizacija može postići sa papajom koja je bogata C vitaminom.
Unutrašnji link ljekovitost Aloe Vera
U istu svrhu je osmišljena i ambalaža koja je od 6-slojnog materijala da bi se zadržali svi elementi Aloe, a da prilikom transporta bude zaštićena. Baš iz tog razloga sada se “zlatna tečnost” pakuje u praktičnoj i posebnoj tetra-pack ambalaži.

Uticaj na zdravlje Forever Aloe Vera gela

Zaista su brojni benefiti koje dobijamo koristeći Aloe Vera gel i o tome bi se moglo jako mnogo napisati. Pa pomislite samo, 240 neophodnih elemenata za organizam! Svaki od njih ima dejstvo na neke aspekte, organe, poteškoće. Ali evo, izdvojiću neke koji su, po našem mišljenju, jako bitni:

Aloe Vera gel za imuni sistem

Ako imuni sistem nije dobar, zaista smo u problemu. O imunitetu je zaista neophodno voditi računa konstantno jer kada se zdrav imunitet naruši, osjetljivi smo za svakojake viruse i bakterije, a vremenom i za teža pa i hronična oboljenja. Ukoliko je naš imunitet ipak već poljuljan, postoji način da ga dovedemo u red korištenjem Aloe jer ona:

• Potiče imunološki sistem
• Podiže nivo energije
• Kvalitet života podiže na viši nivo

U Japanu (zemlja sa najvećom potrošnjom Aloe Vere) su ustanovili da dnevne doze Aloe Vere mogu spriječiti oboljenje pušača od raka pluća (Japanese Juornal of Cancer Research, Okinawa

Pročitajte još i Kako odabrati kvalitetnu Aloe Veru

 

Aloe Vera gel za abdomen

Jeste li znali da su preko 300 bakterija prirodni stanovnici našeg želudca? I sve je ok, dokle god obitavaju u ravnoteži. Međutim, kada se poremeti ta ravnoteža, tada nastaju: gastritis, erozije, čir i još jako puno poteškoća, oboljenja. Forever Aloe Vera gel:

• Potiče probavu
• Neutrališe povišenu želučanu kiselinu te na taj način smanjuje pečenje i bolove u želucu.
• Reguliše djelovanje gastrointestinalnih simbiotičnih bakterija,
• Smanjuje gljivice,
• Normalizira pH stolice,
• Pomaže kod iritabilnog crijevnog sindroma, kolitisa, polipa u debelom crijevu, hemeroida, proljeva i zatvora.
• Prodire kroz stijenku probavnog trakta, ispire štetne bakterije i čisti crijevne resice od naslaga. Na taj način umiruje upalne procese i povećava apsorpciju hranjivih tvari.

Pročitajte još i sve o kompanije Forever Living Products

 

Aloe Vera gel za jetru i žuč

Jetra je čistač našeg organizma. Ukoliko ne obavlja svoju funkciju na ispravan način, dolazi do različitih problema. Forever Aloe Vera gel djeluje na 2 načina:

• Poboljšava rad jetre, detoksicira je i regeneriše
• Preporučuje se kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetre, akutnog i kroničnog hepatitisa te masne jetre.

Aloe Vera gel protiv dijabetesa

Šećerna bolest – “Tihi ubica”. Vremenom počinje negativno da utiče na sve organe i kompletan organizam. Do toga dovodi nepravilan rad gušterače koja ima zadatak da luči inzulin.

Diabetes tip dva, koji se najčešće sreće kod odraslih, uglavnom je posljedica savremenog načina života i zadnjih godina bilježi enormni porast broja oboljelih. Emodin je aktivni sastojak u Aloa Veri koji ima hipoglikemijska svojstva, a ova biljka također sadrži dvije vrste vlakana – sluz i Glucomannan – koji, osim što uzrokuju osjećaj sitosti, pomažu regulisati apsorpciju šećera.

Sa druge strane, bogata je fruktozom, što je oblik šećera koji se nalazi u povrću i apsorbuje se polako što takođe sprečava hiperglikemiju. O odličnom uticaju Aloe Vere na diabetes tip dva govore i brojne stručne i naučne publikacije, na primjer: Anti-Diabetic Activity of Aloe Vera Liquid Juice, I. Clinical Trial in New Cases of Diabetes Mellitus, N et al., Phytomedicine 1996, 3: 241-243.

Studije koje dokazuju izuzetan uticaj Aloe Vere na liječenje dijabetesa 

Aloe Vera gel potiče rad gušterače te na taj način uravnotežuje nivo šećera u krvi i smanjuje oscilacije šećera (posebno važno kod bolesnika na terapijama inzulinom).

Aloe Vera za srce i krvne žile

Kada u kardiovaskularnom sistemu nije sve u redu ili ako se želimo potruditi da sve ostane u najboljem redu, Aloe Vera gel će pomoći tako što:

• Jača srčani mišić.
• Snižava nivo holesterola u krvi i krvni pritisak te
• Smanjuje učestalost napada angine pektoris.

Ono što je naročito važno je da upotreba čistog soka Aloa Vera gela preventivno djeluje kod rizičnih grupa kako bi se spriječio nastanak kardiovaskularnih oboljenja.
Studija objavljena: Prevention of Atheromatous Heart Disease, Agarwal, O. P., Angiology, 1985, 36(8) 485-492.

Aloe Vera gel za antikancerogeno djelovanje

Jako česte, prečeste bolesti današnjice, nažalost, čak i kod djece. Ne treba posebno naglašavati potrebu za preventivnim djelovanjem.Pored toga:

• Aloe Vera gel sadrži aktivne supstance koji pomažu u uništavanju tumora
Čisti gel Aloe djeluje antitumorski i antikancerogeno jer sadrži sastojke koji sprječavaju dotok krvi u tumor, a time i sam rast tumora (alfa faktor, blokira dotok krvi u rastući tumor, acemanan…)
• Kao dodatna terapija, smanjuje štetne nuspojave hemo i radio terapije.

Proizvodi kompanije Forever Living Products rade na OTKLANJANJU UZROKA a samim tim nestaju i posljedice!

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Komentiranje je zatvoreno.