10 pravila za prirodnu njegu kože - Klub zdravlja-Aloe Vera

10 pravila za prirodnu njegu kože

U medijima se u posljednje vrijeme često susrećemo sa izrazom ”prirodna ljepota”. Radi li se o savršenoj koži koja ne treba puder? Podrazumijeva li taj pojam fantastičnu strukturu lica koja ne zahtijeva konturiranje i predivnu kosu?

Ili se pak radi o unutarnjoj kvaliteti koja se odražava na naš izgled? Onom osjećaju zadovoljstva vlastitim životom?
Kako god shvatali prirodnu ljepotu, jedno je sigurno – briga za vlastito zdravlje i sreću pomoći će vam da zablistate!

Pročitajte naših 10 savjeta uz koje ćete probuditi ono najljepše u sebi

 

1. Nosite manje šminke

Ova misao nije revolucionarna – preskočite sedam slojeva pudera, umjetne trepavice i tamni ruž i odaberite lagane, prozračne boje koje će naglasiti ljepotu vašeg lica.

2. Koristite prirodne proizvode za njegu lica i tijela

Koža je naš najveći organ, a često zaboravljamo kako se sastojci kremica, losiona i sličnih mazalica koje nanosimo na kožu upijaju u naš organizam. Odabirom 100% prirodnih proizvoda za njegu lica i tijela svojoj koži osiguravate najbolju njegu, a istovremeno ju ne izlažete štetnim kemikalijama i sumnjivim sastojcima generičke kozmetike.
Razmazite se od glave do pete 100% prirodnim, blagim i učinkovitim proizvodima. Od njegujućih ulja za tijelo i seruma za lice, do luksuzne pomade za njegu kože, dopustite da se za vašu ljepotu pobrine ono najbolje iz prirode!

3. Osigurajte kvalitetnu njegu za svoju kosu

Bočice lakova i sprejeva (koji su ujedno i štetni za okoliš!) zamijenite kvalitetnim organskim šamponom i proizvodima.

4. Pijte dovoljno vode

Dehidracija se manifestira, između ostalog, kroz suhu kožu, beživotnu kosu i lomljive nokte. Dakle, svi proizvodi i beauty rutine uzaludni su ako u organizam ne unosite dovoljno vode – hidratacija cijelog organizma potaknut će izbacivanje toksina i drugih štetnih tvari iz vašeg tijela, a pritom pridonijeti i zdravoj, sjajnoj koži i čvrstoj kosi i noktima!

5. Naspavajte se

Već su i ptičice na grani svjesne uloge sna u postizanju ljepote. Dodat ćemo: nedavne studije pokazuju kako već i nekoliko neprospavanih noći remeti ravnotežu cijelog organizma. Dakle, dekicu u ruke i pravac – krevet! A ako imate problema s opuštanjem, posegnite za blendom Kamilica u lavandinu i uživajte u njegovoj smirujućoj energiji!

6. Pazite na držanje

Pogrbljena leđa nisu lijep prizor, a uzrokuju i bolove u leđima, vratu i ramenima. Aktivirajte trbušne mišiće, ispravite leđa i ponosno podignite glavu. I imajte na umu – uspravnim držanjem signalizirate sreću!

7. Uživajte u pilingu

Prirodna ljepota počinje s lijepom kožom, a redoviti piling jedan je od najboljih načina za postizanje baršunaste kože. S površine kože skinut ćete sloj mrtvih stanica, pojačati cirkulaciju i zablistati! Trudite se da prirodnim sredstvima očistite svoju kožu. 
100% prirodni piling možete napraviti i kod kuće! U posudicu dodajte 2 kašike sitne morske soli, 2 kašike omiljenog baznog ulja i 2-3 kapi omiljenog eteričnog ulja i promiješajte!

8. Prigrlite prirodnu boju kože

Vrijeme umjesto u solariju provedite uz opuštajuću masažu omiljenim uljem. Proizvode za samotamnjenje sa dugim popisima sumnjivih sastojaka zamijenite zadovoljstvom svojom bojom kože, u kojoj god nijansi bila

9. Umjesto parfema koristite eterična ulja

Odbacite sintetičke mirise u korist prirodnih! Uz par kapi omiljenog eteričnog ulja istaknut ćete se u moru jednoličnih umjetnih parfema, a pritom mirisati tajanstveno, zavodljivo, seksi…

10. Nasmijte se

Predivni ste kad ste sretni! Osmijeh je najbrži i najlakši način za postizanje prirodne ljepote, a svojim ćete osmijehom uljepšati dan i svima oko sebe. Nasmijte se sebi, neznancima, prijateljima…i uživajte u ovom jednostavnom izvoru sreće!

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.